PEC Zwolle wil jacht openen op op SC Heerenveen: ''Met snel kapitaal''

Met het uitgeven van een aandelenpakket van twintig miljoen euro hoopt PEC Zwolle in de komende jaren een vaste plek in de subtop te veroveren. SC Heerenveen is samen met FC Groningen één van de clubs die de Zwollenaren in het vizier hebben.

In een ambitieus meerjarenplan heeft PEC Zwolle dinsdag haar plannen bekendgemaakt. Onderdeel daarvan is dat veertig procent van PEC in handen komt van aandeelhouders. "Zestig procent blijft van de club. We blijven zo altijd de baas in eigen huis", vertelt voorzitter Adriaan Visser in De Stentor.

"De uitgifte van aandelen is met name om snel kapitaal aan te trekken", vervolgt Visser, die met de geldinjectie hoopt om structureel om de plekken vier tot en met 8 te kunnen spelen. "Dan brengen we een cirkel aan het draaien waarbij de inkomsten omhoog gaan en onze begroting ook."

"In een natuurlijke groei zal het veel langer duren voor je dat niveau haalt", meent Visser. "En kansen op een harde terugval zijn dan groter", besluit Visser, die nog niet exact weet hoe de club de plannen tot uitvoering gaat brengen. Eerst zal er onderzocht worden hoe groot de interesse is.

Volgens de krant uit Overijssel heeft inmiddels de helft van de profclubs in Eredivisie en Eerste Divisie haar eigendom deels via aandelen uit handen gegeven. SC Heerenveen hoort daar niet bij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand