'PEC had hoge verwachtingen, ondanks dat ik speelde bij Heerenveen''

Jos Hooiveld speelde in de jeugd van SC Heerenveen en wist ook te debuteren voor de Friezen. Het kwam echter maar tot dertien wedstrijden voor de verdediger, waarop hij vertrok naar PEC Zwolle.

"Ik kwam in de winterstop van 2005 naar Zwolle toe. Trainer was toen Hennie Spijkerman, een hele rustige man, die niet snel kwaad was te krijgen. Ik kwam op 21-jarige leeftijd op huurbasis over van Heerenveen. Hoewel ik in Friesland nog niet veel gespeeld had, kwam ik wel met een bepaalde verwachting naar Zwolle", zegt Hooiveld op de officiële kanalen van PEC Zwolle.

Volgens de oud-prof had het te maken met de degradatie van een jaar eerder. "Iedereen had het geloof dat we meteen weer omhoog zouden gaan. Ook ik dacht bij mezelf 'dat doen we wel even'. Ik was immers jong en vol vertrouwen. Het werd echter niet de leukste periode. Er kwam gedoe met de trainer, er ontstond wat onrust en we promoveerden niet."

"Ik wilde heel graag blijven. Mijn contract in Friesland liep af, maar FC Zwolle wilde of kon me niet permanent overnemen. De club was toen niet echt duidelijk naar mij. Uiteindelijk heb ik zelf maar gevraagd of ik nog terug moest komen na de zomer. Dat hoefde niet, zo werd mij verteld", besluit Hooiveld, die vervolgens geen club kon vinden. "Ik kon nergens heen en ben uiteindelijk op stage gegaan bij twee clubs uit Oostenrijk. Daar wilde Kapfenberger SV me wel hebben.Toen ik daar kwam, wist men niet eens wie ik was."

"De trainer die mij had binnengehaald was ontslagen. De nieuwe coach nam al drie buitenlandse jongens mee en daarom was er voor mij geen plaats. Ik belde mijn zaakwaarnemer en zei hem dat ik een club wilde hebben, mij part in Finland. ‘In Finland zeg je? Ik heb daar net een trainer gestald. Dan gaan we toch naar Finland’, was zijn antwoord", sluit Hooiveld af.

PEC in Time | In gesprek met Jos Hooiveld: https://t.co/2p5ql1BVii #peczwolle #pecintime pic.twitter.com/V8w4R3QReu

— PEC Zwolle (@PECZwolle) April 14, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand