Patstelling bij formatie nieuw bestuur; OR wil meer tijd

De presentatie van het nieuwe bestuur van SC Heerenveen dat gepland was voor komende maandag, is tot nadere orde uitgesteld. Reden hiervoor is dat de ondernemingsraad (volledig gesteund door het personeel) zeker twee weken tijd wil hebben om een goed advies te kunnen geven over de zeven door Jos Vaessen en Lense Koopmans voogedragen kandidaat-bestuurders. Dat meldt de Leeuwarder Courant zaterdag.

Afgelopen donderdag werd de ondernemingsraad pas volledig geïnformeerd over het zevental, waarna vrijdag de formele adviesaanvraag volgde richting de OR van de club. De OR heeft weliswaar niet het recht om het stichtingsbestuur tegen te houden bij de benoeming van het nieuwe bestuur, maar zonder hun instemming zal de raad van commissarissen hoogstwaarschijnlijk geen akkoord geven op de bestuursoverdracht.

Ondertussen is het clubpersoneel verbolgen over de 'onzorgvuldige en alles behalve transparante wijze' waarop Vaessen en Koopmans te werk zijn gegaan. Zo zijn er al kandidaat-bestuurders die er vanuit gingen dat ze maandag zouden starten, zonder dat de OR was geïnformeerd.

"Wij kunnen ons niet aan de indruk onttrekken dat onze rechten met voeten worden getreden, doordat de samenstelling van het bestuur al in kannen en kruiken is," luidde de brief van de OR, eerder deze week gestuurd aan het Stichtingsbestuur. "Wij worden verondersteld daarop binnen zeer korte tijd en enthousiast te reageren. Daarmee wordt aan onze wettelijke bevoegdheden geen recht gedaan."

De OR wil dat de functies van clubiconen Riemer van der Velde en Foppe de Haan worden vastgelegd en begrensd. "Wij vinden het ongewenst dat de heren De Haan en Van der Velde in de rol van coach (van de beoogde technisch directeur Hans Vonk, red.) feitelijk grote zeggenschap krijgen over het voetbaltechnisch beleid, terwijl deze heren geen formele rol hebben binnen de organisatie."

Foto: FeanOnline

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand