Pastoor: ''Ik heb de voorzitter natuurlijk verteld over Heerenveen''

Alex Pastoor hoopt met RSC Altach op termijn misschien uit te kunnen groeien tot het SC Heerenveen van Oostenrijk. De club komt uit een dunbevolkt gebied en speelde nog niet lang geleden op het derde niveau in Oostenrijk.

De 53-jarige oud-speler en voormalig assistent-trainer van SC Heerenveen sloot in 2001 zijn actieve carrière bij Altach. "Als ik buiten het voetbal ook een jeugdplan voor die club zou opstellen, kon ik er tegen hetzelfde salaris als bij Austria Wien blijven spelen", blikt Pastoor terug bij de NOS. Na vele omzwervingen keerde Pastoor vorig jaar terug bij de club om er hoofdtrainer te worden.

"Ik kom nu op de club nog veel mensen tegen die ik van vroeger al ken", vervolgt Pastoor, die daarin redelijk wat overeenkomsten ziet met Heerenveen. "Het is de enige club op het hoogste niveau die uit het westen van het land komt, de rest ligt allemaal in het oosten. Ik vergelijk de situatie altijd een beetje met hoe ze vanuit de Randstad in de beginjaren tegen Heerenveen aankeken."

"Altach heeft ook zijn ambities, met een plek bij de eerste zes in de Bundesliga. En incidenteel eens een succesje", weet Pastoor. "Ik heb de voorzitter natuurlijk verteld over Heerenveen, waar alle potentie zowel sportief als commercieel voor honderd procent werd benut. Al is Altach wel een stuk kleiner."

In Nederland wordt dit seizoen niet meer gevoetbald. In het strenge Oostenrijk maakt trainer Alex Pastoor zich op voor de nacompetitie. "Als we weer mogen voetballen, zijn er misschien wel vijftig protocollen voor als er iets misgaat." https://t.co/q3vNsXvwRZ

— NOS Sport (@NOSsport) April 28, 2020

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand