Pappa: ''Ik stond open voor een langer verblijf in Nederland''

PRIMEUR (NL) - Marco Pappa kwam met hoge verwachtingen naar Friesland maar de speler kon deze nooit waarmaken. Na slechts elf keer in actie te zijn gekomen besloot Heerenveen het contract van de Guatemalteek te ontbinden. Inmiddels speelt Pappa bij de Seattle Sounders in de Major League Soccer waar hij zich hoopt te hervinden. 

"Het is een uitdaging voor mij," reageert Pappa op zijn overgang naar de Sounders in de Seattle Times. "Ik wil laten zien dat ik tot goede dingen in staat ben." Terug naar Chicago Fire was geen optie voor de speler, aangezien de club de rechten op Pappa verloor door het accepteren van een transfersom.

"Het was een rare situatie voor mij in Nederland. Ik deed mijn werk, maar ik kreeg nooit de kans," verklaart Pappa het uitblijven van succes in Heerenveen. "Ik stond open voor een langer verblijf in Nederland en had nog steeds tijd in mijn contract, maar ik besloot dat ik weg wilde aangezien het niet goed voor mijn carriere was."

Door zich opnieuw aan de MLS te verbinden kon Pappa bij verschillende club belanden. De speler werd door de Seattle Sounders opgepikt. "Uiteindelijk ben ik erg blij want ik weet dat het een grote kans is bij deze nieuwe club. Ik heb altijd goede dingen over Seattle gehoord, en mijn teamgenoten zijn geweldig, dat zijn belangrijke zaken voor mij."

Pappa kwam nog niet in actie voor de Sounders aangezien hij eerst fit moet worden. "We zagen dat Marco niet erg veel gedaan had na zijn vertrek uit Heerenveen. Daarom wilden we hem niet te vroeg brengen," aldus trainer Sigi Schmid die echter een kans ziet voor Pappa: "Hij lijkt weer snel fit te worden."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand