Pander vertrekt bij Heerenveen: "Tegen Talan hebben ze niets gezegd"

Ronnie Pander
Ronnie Pander Foto: © Orange Pictures

Ronnie Pander heeft slapeloze nachten van zijn vertrek bij SC Heerenveen. Na 22 jaar komt er een eind aan de samenwerking en dat doet 'ontzettend zeer'. Pander kreeg een aanbieding om jeugdtrainer te worden van Onder 18, maar dat heeft de jeugdtrainer en video-analist naast zich neergelegd.

"Daar voel ik me niet te groot voor", zegt Pander bij Omrop Fryslân. "Maar hoe de sfeer binnen de club nu is, heeft mij, na slapeloze nachten, genoodzaakt om dat niet te doen. Dit moet geen jankverhaal worden dat ik me te groot voel voor de onder achttien. Als het gevoel goed was geweest, had ik de onder achttien gedaan. Omdat het mijn club is. Omdat het op deze manier gaat, kan ik het niet doen. En dat doet hartstikke zeer."

Toen anderhalve week geleden duidelijk werd dat Pander bij SC Heerenveen zou vertrekken, had hij net daarvoor een gesprek gehad met technisch manager Ferry de Haan. "Dat was het eerste echte gesprek dat ik had met Ferry. Dat is absurd. Er is amper communicatie. Iedereen kan zijn gang gaan. Dat is aan de ene kant heel fijn, maar aan de andere kant ontbreekt het dan aan een rode lijn."

Het kan volgens Pander nog erger. "Het verhaal van Jeffrey Talan is nog schrijnender. Tegen mij hebben ze gezegd dat ik de onder achttien kon doen. Tegen Jeffrey hebben ze niets gezegd. Kom op, hij zit 27 jaar bij de club! Ik vind dat niet kunnen", zo besluit de oud-speler van SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand