Pander heeft ambities: ''Dat pakket van alles vind ik het allermooiste''

Ronnie Pander speelde in de jaren negentig in totaal 44 officiële wedstrijden voor SC Heerenveen. In 2013 keerde hij terug bij de club als jeugdtrainer en nog altijd bevalt hem dat erg goed - tegelijkertijd droomt de geboren Harekiet soms ook stiekem over meer.

"Bij het eerste gaat het om de keiharde spanning, zijn de belangen groter en is de beleving het grootst. Dat pakket van alles vind ik het allermooiste", vertelt Pander in gesprek met het Friesch Dagblad. Een rol van cultuurbewaker bij het eerste elftal zou hem wel kunnen liggen. "Ik ben er een tijdje weggeweest, maar Heerenveen is mijn club en zal ook altijd mijn club blijven."

Waar trainers als Jurgen Streppel en Jan Olde Riekerink zich vooral bezighielden met het eerste elftal, staat bij Johnny Jansen de deur ook open voor jeugdtrainers. "Johnny kent de jeugdtrainers vaak al jaren en er is geen drempel. Hij heeft direct vanaf het begin gezegd dat we het met z'n allen moeten doen. Dat straalt hij ook uit."

"Johnny en ik zijn geen maten in de zin dat wij elkaar buiten het voetbal ook zien. Maar ik weet wat ik aan hem heb en andersom is dat ook zo. Ik zou bij wijze van spreken door het vuur gaan voor Johnny", aldus Pander, die ondertussen ook begrijpt dat sommige trainers onder de druk bezwijken. Mannen als Tieme Klompe en Marco van Basten deden de afgelopen jaren bewust een stapje terug.

"Ik kan me daar alles bij voelen. Het voetbal is er altijd. Als 's ochtends de wekker gaat, begin je al te denken. Wie krijgt vandaag een schop onder de kont, wie een aai over de bol. Wat moet er uit de training komen en wat zijn de valkuilen. En zo gaat het maar door. En dan werk ik ook nog in de marge als je dat vergelijkt met een hoofdtrainer. Die heeft er nog veel meer dingen bij."

De lach (en de traan) van Ronnie Pander https://t.co/7sP9NE5Pe5 via @Frieschdagblad

— FrieschDagblad SPORT (@FD_sport) September 23, 2019
Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand