Öztürk kritisch: "En dan denkt Heerenveen: die moeten we hebben"

Süleyman Öztürk van VI
Süleyman Öztürk van VI Foto: © Pro Shots

Maurice Steijn wordt mogelijk de nieuwe trainer van SC Heerenveen. De voormalig coach van Ajax heeft reeds gesproken met de clubleiding van de Friezen, al is er nog geen definitief akkoord bereikt. Voetbaljournalist Suleyman Öztürk heeft zo zijn bedenkingen bij een eventuele aanstelling van Steijn.

"Maurice Steijn is trainer geweest bij allerlei clubs, VVV-Venlo en Sparta, en heeft daar een bepaalde reputatie opgebouwd", begint de journalist bij Voetbal International. "Een zodanige reputatie dat je bij Ajax kan belanden. Maar als je gaat kijken wat je van een trainer wil..."

"Althans, als ik naar een trainer kijk en wat ik van hem zou willen", vervolgt de voetbaljournalist. "Dan is het eigenlijk alles wat Maurice Steijn niet is. En dan denkt Heerenveen: fijn, die moeten we hebben. Dat vind ik dan knap."

Öztürk geeft Steijn toch het voordeel van de twijfel. "Het is heel makkelijk om van buitenaf naar deze periode bij Ajax of Maurice Steijn te trappen. Laat het maar zien bij Heerenveen. Ik bedoel: Heerenveen is ook een club waar je moet presteren, dus laat het maar zien."

"Claudio Ranieri is ook een keer uitgelachen, maar is gewoon kampioen geworden met Leicester City. Gary Lineker (fan van Leicester, red.) was toen heel chagrijnig over de aanstelling van Ranieri: 'Is dit alles wat jullie kunnen doen? Bij deze trainer uitkomen, Ranieri?' Dus misschien maakt Maurice Steijn Heerenveen wel kampioen", aldus Öztürk.

Lees meer:
0 reacties