Hornkamp over SC Heerenveen-tijd: "Ik was totaal niet gelukkig"

Jizz Hornkamp was te gast bij het programma Mirror Talk van ESPN NL. Daarin vertelde hij over zijn tijd bij SC Heerenveen.

Hornkamp begon in de jeugd als spits, maar speelde later bij Heerenveen op de rechtsbackpositie. "Er was eigenlijk geen plek meer, want we hadden Henk Veerman en Reze Ghoochannejhad", aldus de speler zelf.

"Ze zeiden tegen mij: 'Als je rechtsback gaat spelen, dan ga je spelen'. Dus na een paar maanden heb ik het toch gedaan. Toen ben ik erachter gekomen dat het me zo ongelukkig maakte", vertelt Hornkamp.

Hornkamp ziet zichzelf als een aanvaller. "Als spits weet je wat je moet doen. Je speelt dan gewoon heel anders je wedstrijden. Als rechtsback heb je niet het plezier, maar alleen maar de druk van 'nu moet ik het laten zien'."

"Toen werd Johnny Jansen hoofdtrainer en die heeft me er gelijk uitgehaald. Ik dacht dan had ik net zo goed spits kunnen blijven", constateert Hornkamp die via Den Bosch bij Willem II is terecht gekomen, als spits.

"Ik wilde weer m'n geluk vinden, want ik was totaal niet gelukkig. Dat uitte ik dan ook tegen de mensen om mij heen, dan was ik gewoon chagrijnig en had ik geen zin in dingen", sluit de spits af.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand