Oud-Heerenvener scoort: ''Hij hikte een beetje tegen die goal aan''

SC Heerenveen speelde gisteren tegen FC Utrecht, maar het eerste uur kan snel vergeten worden. De Friezen speelden een draak van een wedstrijd en gingen met een 3-0 stand de kleedkamer in.

Het laatste doelpunt van de Domstedelingen werd gemaakt door oud-Heerenvener Oussama Tannane. Dat was zijn eerste goal in dienst van FC Utrecht en eerder in de wedstrijd wist hij ook al een assist te geven. ''Je zag hoe blij iedereen voor Oussama was. Hij hikte een beetje tegen die goal aan, terwijl hij zo graag beslissend wil zijn'', vertelt aanvoerder Willem Janssen in De Telegraaf

Hij zorgde dus voor de 3-0 en de wedstrijd leek voor rust al beslist te zijn. ''Dat hij scoorde, vond iedereen mooi voor hem. Hopelijk is hij nou ook van een bepaalde frustratie af. Het is mooi om te zien dat jongens die voor ons wedstrijden kunnen beslissen, steeds beter in vorm komen.'' De ploeg van Jan Olde Riekerink kwam in de laatste twintig minuten nog goed terug in de wedstrijd, maar ze wisten maar twee doelpunten te maken.

De centrale verdediger was blij dat de overwinning toch nog over de streep werd getrokken. ''Het was superbelangrijk om deze week met een zege te beginnen. Tegen Feyenoord en Ajax kunnen we nu kijken waar we werkelijk staan. Het is aan ons om te laten zien hoe goed we zijn. Daarom ben ik zo blij met onze organisatie deze wedstrijd. Daar schortte het nog wel eens aan, maar die stond nu heel goed.''