Oud-Heerenvener schrikt: ''Bizar, je weet dat je familie daar zit''

Faysal Shayesteh heeft in zijn huis in Hengelo een actiefoto van hem in een SC Heerenveen-shirt hangen, maar de 30-jarige oud-speler van de Friezen heeft momenteel geen aandacht voor voetbal. Shayesteh maakt zich zorgen om zijn vaderland Afghanistan.

De international van Afghanistan ziet nu dagelijks Taliban-strijders door de straten van Kaboel lopen. "Bizar, want je weet dat je familie daar zit", vertelt Shayesteh in gesprek met TC Tubantia. "Mijn oma, mijn tantes en ooms wonen daar nog gewoon. Ze zitten binnen in hun huizen en wachten af. Niemand die weet waar dit zal eindigen."

Shayesteh heeft veel contact met vrienden en medespelers uit de nationale ploeg. "Juist door het voetbal is Afghanistan voor mij veel meer gaan betekenen", geeft hij aan. "Ik was zes toen ik er vertrok. Ik ben opgegroeid in Nederland, hier in Hengelo. Maar de laatste jaren ben ik er vaak geweest. Ik ken het land, de plekken waar mijn familie woont. Wat ik nu allemaal op tv zie, voelt ook voor mij als heel dichtbij."

Shayesteh woont nu tijdelijk bij zijn ouders, die wel lang in Afghanistan woonden. "Die hebben al zoveel meegemaakt. De moedjahedien, de Russen, de Taliban, de Amerikanen en nu weer de Taliban. De ene machthebber is nog niet weg of de nieuwe staat al klaar. De generatie van mijn ouders heeft het allemaal zien gebeuren. Dat merk ik ook bij ooms en tantes. Ze zijn inmiddels zover dat het hen niets meer uitmaakt wie de baas is. Als er maar eindelijk vrede komt."

Hengelose Faysal ziet Taliban-strijders in de straten van Kaboel: ‘Bizar, want je weet dat je familie daar zit’ https://t.co/ybvIesPxHU

— Tubantia Hengelo (@TubantiaHengelo) August 20, 2021

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 FC Volendam 1 0 1
10 RKC Waalwijk 1 0 1
11 SC Heerenveen 1 0 1
12 Sparta Rotterdam 1 0 1
13 Fortuna Sittard 1 -1 0
Bekijk de hele stand