Oud-Heerenvener ontbreekt tegen Nederlands elftal wegens strafzaak

Albert Gudmundsson
Albert Gudmundsson Foto: © Pro Shots

Het Nederlands elftal speelt maandagavond de laatste oefeninterland voor het EK in Duitsland. In De Kuip is IJsland de tegenstander in de zogenoemde uitzwaaiwedstrijd.

Bij de IJslanders was Albert Gudmundsson de vorige interlandperiode grote smaakmaker, maar de oud-speler van SC Heerenveen komt niet in actie tegen Oranje. De aanvaller is namelijk geschorst door de IJslandse voetbalbond, zo meldt Voetbal International.

De 37-voudig international werd vorig jaar door een vrouw beschuldigd van seksueel misbruikt. Gudmundsson heeft zelf altijd ontkend dat er iets strafbaars is gebeurd, maar de IJslandse voetbalbond heeft als regel een speler disciplinair te schorsen als er een strafzaak tegen hem loopt. 

Gudmundsson miste daardoor al meerdere interlands, maar kwam in de vorige periode wel in actie omdat de zaak werd geseponeerd. De vrouw, die werkzaam is voor de voetbalbond en de zaak tegen de voetballer aanspande, is echter in hoger beroep gegaan. Gudmundsson wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. 

De 26-jarige IJslander, die door SC Heerenveen werd weggeplukt bij KR Reykjakvik en na twee jaar in Friesland naar PSV vertrok, maakt dit seizoen veel indruk bij het Italiaanse Genoa. Hij lijkt deze zomer te verkassen, omdat clubs als Inter en Tottenham Hotspur geïnteresseerd zijn. Een transfer betekent ook voor SC Heerenveen extra geld in het laatje. Gudmundsson heeft immers nog een contract tot medio 2027 in Italië.

Lees meer:
0 reacties