Oud-Heerenvener Marten de Roon wint de Europa League met Atalanta

Teun Koopmeiners, Mitchell Bakker, Marten de Roon en Hans Hateboer
Teun Koopmeiners, Mitchell Bakker, Marten de Roon en Hans Hateboer Foto: © BSR Agency

Atalanta Bergamo is de winnaar van de Europa League geworden. De Nederlands getinte ploeg uit Italië was in de finale te sterk voor de Duitse kampioen Bayer Leverkusen.

Atalanta was in de beginfase van de wedstrijd simpelweg beter dan de Duitsers. De ploeg van basisspeler Teun Koopmeiners was feller en kwam na 12 minuten spelen al op een 1-0 voorsprong. Exequiel Palacios stond te slapen en Ademola Lookman profiteerde gretig. Nog binnen het half uur spelen stond de 2-0 ook al op het scorebord. Na een goede actie rondde diezelfde Lookman fraai af, waardoor Atalanta Bergamo op rozen zat.

Na rust probeerde Bayer Leverkusen wat aan te zetten, maar Atalanta hield de rijen goed gesloten. Met de nodige overtredinkjes werd het tempo uit de wedstrijd gehaald en ook de Duitse kampioen wist niet écht een vuist te maken. Sterker nog, Atalanta counterde zich naar de 3-0. Lookman haalde vanaf de rand van de zestien vernietigend uit en schoot Atalanta met een hattrick naar de eindzege.

Bij Atalanta was voormalig SC Heerenveen-speler Marten de Roon door een blessure afwezig. De Nederlandse middenvelder raakte jammerlijk geblesseerd tijdens de bekerfinale tegen Juventus en moest de Europese finale aan zich voorbij laten gaan. 

Teun Koopmeiners speelde de hele wedstrijd mee, terwijl Hans Hateboer ongeveer tien minuten voor tijd binnen de lijnen. Mitchell Bakker bleef op de bank. Bij Bayer Leverkusen speelde Jeremie Frimpong 80 minuten mee.

Lees meer:
0 reacties