Oud-Heerenvener De Roon gelinkt aan Ajax: "Kan goed voetballen, hoor"

Marten de Roon
Marten de Roon Foto: © Pro Shots

Voormalig sc Heerenveen-speler Marten de Roon zou een uitstekende aanwinst zijn voor Ajax, zo stelt Kees Luijckx. Volgens de voormalig verdediger kan de middenvelder, die momenteel bij Atalanta Bergamo speelt, zorgen voor meer controle in de Amsterdamse ploeg.

"Die 6-positie bij Ajax, die lijkt me heel belangrijk", steekt Luijckx van wal bij Voetbalpraat op ESPN. "Ik zou gaan voor De Roon. Hij heeft zoveel ervaring en kan ook gewoon goed voetballen, hoor. Er wordt vaak gedaan alsof hij een sloper is, maar hij heeft een hele goede functionele techniek. Hij heeft jarenlang bij Atalanta in de basis gestaan."

Mario Been is het eens met zijn collega-analist, maar vraagt zich af of De Roon de Italiaanse competitie zou willen inruilen voor Ajax, dat allesbehalve goed draait. "Dat zal voor een hoop spelers gelden", stelt Luijckx. “Het is minder aantrekkelijk, maar misschien wil hij nog drie à vier jaar in Nederland spelen en zijn kinderen gewoon hier naar school laten gaan. Dat soort dingen kunnen allemaal meespelen."

Lees meer:
0 reacties