Oud-Heerenvener De Nooijer na dit seizoen hoofdtrainer FC Dordrecht

Gérard de Nooijer zal per ingang van het komende seizoen hoofdtrainer worden van FC Dordrecht, zo heeft directeur Hans de Zeeuw maandagavond bekendgemaakt op de nieuwjaarsreceptie van de Dordtenaren. De 46-jarige ex-Heerenvener is daar nu nog assistent-trainer.

De directeur van de Schapenkoppen zegt het spijtig te vinden dat de huidige trainer Harry van den Ham heeft besloten om na dit seizoen te stoppen. "Het is jammer dat hij stopt, maar Gérard is ongelofelijk ambitieus en een echte winnaar. Dus wat dat betreft zit het wel goed," aldus De Zeeuw tegenover RTV Rijnmond.

De Nooijer kwam in 1998 samen met tweelingbroer Dennis over van Sparta Rotterdam naar Heerenveen. De linksbenige Gérard speelde er vier verdienstelijke seizoenen, voordat hij werd vastgelegd door Feyenoord. Broer Dennis was mede door een zware knieblessure minder succesvol in Friesland.

Gérard (@gdn69) blijft een SuperFries! Niet alleen omdat hij ons volgt op Twitter, maar ook vanwege zulke goals! ;) pic.twitter.com/G5mwKniMiZ

— FeanOnline.nl (@FeanOnline) January 11, 2016

Lees meer: