Oud-Benfica-scout ziet Djuricic als grootste fout: ''Het lukte gewoon niet''

Voormalig Benfica-hoofdscout José Boto beschouwt het binnenhalen van Filip Djuricic in 2012 als de grootste blunder uit zijn carrière. De 53-jarige Portugees, tegenwoordig scout bij Shakhtar Donetsk, overtuigde de club om acht miljoen euro te betalen aan SC Heerenveen.

"De grootste fout, en dat heb ik meerdere malen toegegeven, was Djuricic. Het lukte hier gewoon niet, maar elders ook niet. Hij was een groot talent, met bovengemiddelde techniek en een goed spelinzicht, maar... hij leverde gewoon niet", vertelt Boto in gesprek met Goal.com. Djuricic (27) staat inmiddels onder contract bij Sassuolo, waar hij niet altijd op speeltijd kan rekenen.

Boto is daarentegen een stuk trotser op zijn beste aankoop: Axel Witsel. "Op dat moment was er behoorlijk wat weerstand tegen zijn transfer vanwege de transfersom (circa acht miljoen euro) en hij redelijk onbekend was. Maar uiteindelijk leverde hij wél", aldus Boto, die Witsel voor veertig miljoen euro verkocht zag worden aan Zenit St. Petersburg. 

Moest net even denken aan Filip Djuricic en de acht miljoen euro die Benfica betaalde. Zouden er clubs zijn die nu hetzelfde over hebben voor Michel Vlap? #SCHeerenveen pic.twitter.com/S6J1VZU2dR

— Marcel Koppers (@marcelkoppers) 7 mei 2019

Lees meer: