Osame Sahraoui vestigt Eredivisie-record: "Kroon op zijn werk"

Osame Sahraoui
Osame Sahraoui Foto: © Orange Pictures

SC Heerenveen won afgelopen vrijdag overtuigend van Almere City. Het was voor de Friezen al weer de derde 3-0 op rij in de Eredivisie in eigen huis. Bij ESPN waren ze vooral onder de indruk van twee SC Heerenveen-spelers: Osame Sahraoui en Pelle van Amersfoort.

"Van Amersfoort scoorde twee keer. Het onderstreept de bloedvorm waar hij momenteel in verkeerd (zes goals in laatste vijf wedstrijden, alle competities)", zo schrijft ESPN. "Zijn vijf schoten op doel waren het hoogste aantal voor een SC Heerenveen-speler in precies vijf jaar tijd (Arber Zeneli schoot vijf keer op doel tegen Fortuna Sittard)."

Van Amersfoort eiste de hoofdrol op met twee goals, maar misschien was Osame Sahraoui wel de grootste uitblinker bij SC Heerenveen. ESPN: "De Noor die zijn reputatie als ‘dribbelkoning’ in recordtempo heeft opgebouwd, heeft nu de kroon op zijn werk gezet."

"Tegen Almere City ging de linksbuiten maar liefst 22 dribbels aan (11 succesvol). Daarmee heeft Sahraoui een record gevestigd in de Eredivisie sinds dat Opta de Eredivisie volledig analyseert. Ook won er overigens niemand zo veel persoonlijke duels", aldus ESPN.

Lees meer:
0 reacties