Osame Sahraoui onder de loep: "Dat is zijn grootste verbeterpunt"

Osame Sahraoui
Osame Sahraoui Foto: © Pro Shots

Osame Sahraoui is ook dit seizoen weer één van de smaakmakers bij SC Heerenveen. De Noorse aanvaller krijgt veel lof vanwege zijn dribbelacties, maar toch ook wat kritiek vanwege zijn geringe aantal doelpunten. PSV zou interesse hebben in Sahraoui, reden voor voetbaljournalist Sam Planting om te kijken naar de verbeterpunten van de aanvaller.

"Gezien de geweldige balbehandeling van Sahraoui en het feit dat de Eredivisie verre van een defensief stugge competitie is, valt er een argument te maken dat zijn aanvallende productie in Friesland nog niet optimaal hoog ligt", begint Planting in Voetbal International. "Als aangever scoort Sahraoui prima. In 42 competitieduels voor SC Heerenveen komt de kleine Noor tot het keurige totaal van 10 assists; slechts drie buitenspelers noteerden sinds zijn komst naar Nederland meer assists."

Planting vervolgt: "Maar een doelpuntentotaal van 8 in 42 wedstrijden is toch wat aan de lage kant, voor een speler met zoveel aanvallend talent in een competitie als de Eredivisie. Als we alle schoten van Sahraoui in 2023/24 onder de loep nemen, valt al snel op dat het daadwerkelijke inschieten zijn grootste verbeterpunt is."

"Allereerst lijkt Sahraoui nu nog wat kalmte te ontberen op het moment suprême. Maar dat de schoten van Noor bovenmatig vaak uitmonden in losse flodders, is ook een kwestie van voetenwerk en timing. Te vaak komt Sahraoui qua stappen niet helemaal lekker uit, om zijn schot van optimale kracht en plaatsing te voorzien", aldus Planting.

Lees meer:
0 reacties