"Osame Sahraoui is het ook niet helemaal meer bij SC Heerenveen"

Osame Sahraoui
Osame Sahraoui Foto: © BSR Agency

Joshua Brenet is sinds vorige week geen speler meer van FC Twente, vanwege een veroordeling. Joseph Oosting kon daarom tegen Heracles geen beroep doen op de rechtsback. De IJslander Alfons Sampsted begon daardoor in de basis, maar hij werd in de rust gewisseld voor Youri Regeer. Beide spelers konden geen indruk maken op clubwatcher Tijmen van Wissing.

"Ik ben wel geschrokken van het niveau van de vervangers van Brenet", zegt Van Wissing bij De Oosttribune. "Ik vond Alfons Samspted aan de bal gewoon echt niet goed. Daarnaast, het gevaar dat Heracles stichtte in de tweede helft kwam door de defensieve zwakte van Youri Regeer. Ik vond alleen Kjolo goed, dus er was geen totale dissonant want het hele elftal draaide niet."

Collega Nico Wantia was niet verbaasd over het niveau van de backs. "Dat weet je van tevoren eigenlijk al. Bij Samspted weet je dat je dit krijgt. Hij is verdedigend beter dan Joshua Brenet, maar aanvallend minder. Van Regeer is het logisch dat hij aan de bal weer beter is, dus je zal gewoon per tegenstander moeten kiezen wie de betere optie is."

Tegen SC Heerenveen zouden Van Wissing en Wantia kiezen voor Sampsted. Van Wissing: "Ik zou dan toch voor Samspted gaan als hij helemaal fit is. Zeker tegen Osame Sahraoui, want die is het ook niet helemaal meer bij SC Heerenveen, dus ik zou toch voor hem gaan." Wantia: "Ik zou tegen Sahraoui ook voor Samspted gaan." FC Twente neemt het woensdagavond om 21.00 uur in het Abe Lenstra Stadion op tegen SC Heerenveen.

Lees meer:
0 reacties