Oranje met 2-1 overwinning naar kwartfinale (Video)

Nederland is op het WK in Zuid-Afrika ten koste van Slowakije doorgedrongen tot de kwartfinales. In Durban werd het 2-1 voor de ploeg van Bert van Marwijk. Arjen Robben startte voor het eerst in de basis en zijn meerwaarde zou al snel blijken. Al na achttien minuten kon hij kenmerkend vanaf rechts naar binnen snijden en doeltreffend uithalen.

Het zorgde voor rust in het Nederlands elftal, dat vervolgens eenvoudig de rust haalde. Pas na de theepauze kon Nederland weer wat aanzetten maar kreeg Slowakije ook haar kansen. In de 67e minuut moest keeper Stekelenburg tweemaal zijn talenten aanspreken om niet een tegentreffer te incasseren.

Nederland wankelde eventjes, maar in de slotfase loodste Dirk Kuijt zijn ploeg in veilige haven. De Katwijker verschalkte keeper Mucha en schonk Sneijder een niet te missen kans. In de slotseconde scoorde Vittek nog uit een penalty, maar direct daarna barstte het Oranje-feestje los.

Vrijdag om 16.00 uur wacht de kwartfinale tegen Brazilië of Chili. Zij spelen vanavond om 20.30 uur op Ellis Park tegen elkaar.