Ophef over kunstgras: ''SC Heerenveen zit er ook niet op te wachten''

Het kunstgrasveld op Sportpark Skoatterwâld mag vooralsnog gewoon gebruikt worden, zo heeft de gemeente Heerenveen besloten. Een stichting schreef een verzoek aan de gemeente om te kijken of SC en VV Heerenveen zich wel aan de regels voor kunstgrasvelden hielden.

Uit eerder onderzoek bleek dat het rubbergranulaat dat tussen het kunstgrasveld ligt, namelijk ook schadelijke stoffen met zich meedraagt en ook buiten het kunstgrasveld terecht kan komen. Volgens de gemeente voldoet de club grotendeels aan de voorwaarden, onder meer door 'kantplanken' te plaatsen rondom het veld.

Wat meespeelt in de beslissing is dat het veld naar verwachting nog twee jaar mee kan en daarna sowieso vervangen moet worden. Als dat gebeurt, zal er ook bodemonderzoek worden uitgevoerd. Mocht blijken dat de grond vervuild is, betekent het saneren ervan een flinke kostenpost voor SC Heerenveen.

Sportwethouder Jelle Zoetendal weet dat SC Heerenveen deze kosten waarschijnlijk wel kan dragen, maar vreest dat amateurclubs als VV Heerenveen - en velen met hen in Nederland - er mogelijk aan onderdoor gaan. "Met name voor VV Heerenveen is dat het geval", reageert Zoetendal in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Die heeft weinig eigen vermogen."

"SC Heerenveen zit er ook niet op te wachten, maar zal niet meteen omvallen", aldus Zoetendal tot besluit.

Het #kunstgrasveld van SC Heerenveen en VV Heerenveen op sportpark Skoatterwâld blijft liggen. De gemeente laat mogelijke bodemverontreiniging eerst voor wat het is. #heerenveen #waadhoeke https://t.co/sOIKiXqG6P

— Leeuwarder Courant (@lc_nl) December 27, 2020

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
AZ
16:30
SC Heerenveen
za
8/04
SC Heerenveen
21:00
FC Volendam
za
15/04
Sparta Rotterdam
21:00
SC Heerenveen
za
22/04
SC Heerenveen
18:45
FC Emmen
za
6/05
NEC
20:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
9 SC Heerenveen 26 -5 34
10 RKC Waalwijk 25 0 32
11 Go Ahead Eagles 25 -8 29
12 Fortuna Sittard 26 -14 29
Bekijk de hele stand