Open sollicitatie Vandenbussche: ''SC Heerenveen mag altijd bellen''

SC Heerenveen heeft door de jaren heen flink wat grote talenten opgeleid, maar als het om keepers gaat blijft het angstvallig stil. Voormalig doelman Brian Vandenbussche denkt dat de club prima in staat moet zijn om zelf keepers op te leiden.

"Goede scouting is heel belangrijk, een goede keepertrainer en ook jongens het vertrouwen geven. Want hoe ben ik in de goal gekomen? Soms zit het ook in een klein hoekje, hè? Als je een kans krijgt en je doet het goed, dan ben je vertrokken. Dus ik zou zeggen: geef de jeugd de kans", vertelt Vandenbussche bij Radio Camataru, de podcast van FeanOnline.

De inmiddels 39-jarige Belg heeft ook een eigen keepersschool - die hij opstartte in Heerenveen - die ook ingeschakeld kan worden. "Ah ja, dat kan ook", lacht Vandenbussche. "Of ze kunnen bellen of ik terug naar Heerenveen mag komen om keeperstrainer te worden. Dat mogen ze altijd doen. Ik zou heel graag alles wat ik geleerd heb, mijn ervaring, alles overdragen aan de nieuwe generatie."

"Ik ben daar echt mee bezig. Ik ben ook bezig om mijn eigen filosofie neer te pennen, zeg maar. Dat je de trainingen zo wedstrijdgericht probeert te doen en veel aandacht voor kleine details die het verschil kunnen maken op het hoogste niveau", vervolgt de Belg. "Ik probeer er echt mijn eigen ding van te maken en met energie die ik ook had als keeper, dat over te brengen op die jonge kerels."

"Ook al ben je een verlegen jongen buiten het veld, ik probeer dat ze het plezier en gretigheid in het veld kunnen vinden", aldus Vandenbussche, die best zou overwegen om terug te verhuizen naar Friesland. "Ik zit hier (in de Belgishce kustplaats Blankenberge, red.) zeker goed, maar bij Heerenveen zou het wel een mooie uitdaging zijn. Dus zeg nooit nooit."

Lees meer:
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
za
17/08
SC Heerenveen
16:30
FC Utrecht
za
31/08
SC Heerenveen
20:00
NAC Breda
za
14/09
AZ
21:00
SC Heerenveen
zo
22/09
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
12 NEC 0 0 0
13 PEC Zwolle 0 0 0
14 PSV 0 0 0
15 RKC Waalwijk 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Willem II 0 0 0
Bekijk de hele stand