'Op het trainingsveld is er altijd maar eentje die je hoort''

Na een aantal seizoenen met 'passanten' als Jurgen Streppel en Jan Olde Riekerink als trainer, is men bij SC Heerenveen maar al te zuinig op Johnny Jansen. De 45-jarige trainer gaat met zijn club door een sportief zware tijd, maar krijgt het volledige vertrouwen.

"Wat kun je Johnny Jansen verwijten? Hij heeft natuurlijk de gunfactor, het is een zeer sympathieke trainer", begint sportverslaggever Arjen de Boer positief in de Sportcast van Omrop Fryslân. "Maar als je puur kijkt naar een Mitchell van Bergen, die wordt niet beter. Dat is toch een talent en sterker nog, Van Bergen wordt alleen maar minder."

Dat gegeven kan echter niet alleen bij Jansen worden opgespeld, meent De Boer. "Ik denk dat je echt moet kijken naar de volledige technische staf, met Hennie Spijkerman en Jeffrey Talan als zijn assistenten. Hoe zat Spijkerman erbij op de bank? Als een zak aardappels." De presentator van de Omrop pleit daarom voor een actievere ondersteuning in de technische staf.

"Op het trainingsveld is er altijd maar eentje die je hoort en dat is Johnny Jansen. Die andere twee trainers hoor je niet", aldus De Boer. Overigens zijn alle gasten (Roelof de Vries, Andries Bakker en Geert van Tuinen) van de Sportcast het erover eens dat Jansen moet blijven zitten.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand