'Op dit moment is Heerenveen voor mijn ontwikkeling een betere keuze''

Robert van Koesveld heeft een contract voor 2,5 jaar getekend bij SC Heerenveen. De talentvolle verdediger komt over van Ajax en hoopt dat hij bij de Friezen meer uitzicht heeft op speeltijd.

"Het was best een lastige keuze. Ondanks dat ik het in mijn eerste twee seizoenen moeilijk heb gehad bij Ajax, had ik het prima naar mijn zin", verklaart hij op de website van Heerenveen. "Ik hoefde ook niet weg. Ik heb een goede band met Jaap Stam en hij heeft alle vertrouwen in mij. Ik heb me het laatste halve jaar in Amsterdam goed ontwikkeld, daar lag het niet aan", vervolgt Van Koesveld.

"Bij Heerenveen zit ik dichter tegen het eerste elftal aan", legt hij uit. "Dat vond Jaap Stam ook. Op dit moment is Heerenveen voor mijn ontwikkeling een betere keuze", is hij van mening. "Ik ben Heerenveen altijd blijven volgen en wilde ooit terugkeren, maar dat het nu al zo ver is, komt onverwacht. Dat heeft ook zijn voordeel, ik ken nog een groot aantal jongens en ik ken de club. Dat maakt de overgang meteen een stuk gemakkelijker", besluit Van Koesveld.

Foto: Marco Heerschop

Lees meer: