'Op dat moment voel je je gepiepeld, je wordt niet serieus genomen''

De spelers van SC Heerenveen waren het vrijdagavond zat nadat de vierde penalty van Standard Luik moest worden overgenomen. Aanvoerder Marten de Roon snapt nog steeds wel waarom zijn team gefrustreerd van het veld stapte. 

''In de emotie is het heel begrijpelijk", vertelt hij in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Achteraf zeg je: speel die wedstrijd uit, maar op dat moment voel je je gepiepeld. Je wordt niet serieus genomen. Ik snap de jongens volledig. Je maakt een statement dat het zo niet kan. Voetbal is geen grap", meent De Roon.

"De vraag is: is het matchfixing of is de scheidsrechter geïrriteerd door eerdere gebeurtenissen in de wedstrijd? Matchfixing is een groot woord, maar alles is mogelijk. Ik heb de beelden teruggezien en dat ging echt nergens over", vervolgt de aanvoerder. 

"In de eerste helft floot 'ie vrij goed en de eerste twee strafschoppen waren verdedigbaar", blikt De Roon terug op het optreden van de scheidsrechter. "Vanaf de tachtigste minuut begon hij te dwalen. Het leek alsof er een knop bij de scheids omging. Zelfs die jongens van Standard begrepen het niet. Hun trainer zei nog: schiet die derde maar naast."

Lees meer: