Oostra: "Ik kom uit Heerenveen, het Abe Lenstra Stadion is mijn droom"

Ties Oostra
Ties Oostra Foto: © Pro Shots

Ties Oostra heeft woensdag zijn eerste profcontract getekend bij SC Heerenveen. De 20-jarige middenvelder komt uit Heerenveen, en dat maakt dit moment natuurlijk extra mooi voor de speler die momenteel nog bij de Onder 21 speelt. Oostra loopt al een tijdje rond op de velden van Sportpark Skoatterwâld.

"Ik kom hier al zeven jaar", begint Oostra in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik begon in de jeugdopleiding, maar daarvoor speelde ik bij VV Heerenveen. Ik kom uit Heerenveen, dus het is mijn droom om in het Abe Lenstra Stadion te spelen. Ik heb daar altijd hard voor gewerkt, en als je dan nu je eerste contract mag tekenen... Dat is perfect."

Hoe lang komt Oostra al in het Abe Lenstra Stadion om SC Heerenveen te bekijken? "Zolang ik het me kan herinneren, kom ik al in het stadion. Eerst zat ik altijd in Vak 416, met familie. Op een gegeven moment nam mijn vader me mee naar de skyboxen, want hij is sponsor. Nu de laatste jaren heb ik mijn eigen seizoenskaart, dus ik ben er nog steeds."

Oostra heeft een goede ontwikkeling doorgemaakt in het afgelopen jaar. "Ik denk dat ik afgelopen seizoen flinke stappen heb gemaakt. Ik word steeds completer en meer ervaren. Er zijn nog steeds dingen waar ik aan moet werken, daar ben ik ook mee bezig." 

"Ik ben een box-to-box middenvelder, heb een goed loopvermogen en duelkracht. Ik ben goed in 'tweede ballen' pakken en heb gevoel voor diepgang. Ik breng ook veel energtie, dus dat omschrijft mij wel heel goed", aldus Oostra. 

Lees meer:
0 reacties