Ook Heerenveen kijkt naar MVV-er Labylle (21)'

SC Heerenveen bevindt zich onder tal van Eredivisieclubs die azen op Leroy Labylle, middenvelder van MVV die ook als linksback uit de voeten kan. Ajax, AZ, FC Utrecht, SC Heerenveen, Heracles Almelo, VVV-Venlo en Roda JC schijnen interesse te hebben in Labylle, die in januari door MVV transfervrij werd weggeplukt bij Standard Luik.

'Over de interesse van Ajax heb ik wat gehoord, maar dat is nu niet concreet', zegt Labylle tegen Voetbal International. 'Met een paar andere clubs is wel al wat contact geweest. Voorlopig geef ik nog alles voor MVV, maar ik ben blij met de belangstelling. Want ik wil zo snel mogelijk naar de Eredivisie. Toen ik hier tekende zei ik al dat ik snel een stap hogerop wilde maken. Wat mij betreft gebeurt dat in de winterstop.'

Trainer René Trost denkt ook dat Labylle klaar is voor een stap hogerop. 'Heel veel clubs hebben liggen slapen, vorig jaar hadden ze hem gratis kunnen ophalen. 'Ik kan me voorstellen dat ze nu voor hem in de rij staan. Hij kan zo mee in de Eredivisie.'

Lees meer: