Ook Australisch voetbal ligt stil: ''Maar wel in t-shirt en korte broek''

Ook het profvoetbal in Australië moet eraan geloven en is door het coronavirus voorlopig stilgelegd. Oud-Heerenvener Gerald Sibon, tegenwoordig assistent-trainer onder Gertjan Verbeek bij Adelaide United, probeert rustig te blijven onder de hele situatie.

De Hyundai A-League is in elk geval tot mei uitgesteld. "Dat had nogal wat voeten in de aarde. Wij zijn geloof ik als langste doorgegaan en dat heeft ook met financiën te maken en de sponsoren van de A League. Als ze er mee stoppen, stoppen de grotere sponsoren er ook mee", vertelt Sibon bij FC Afkicken. "De clubs waren daar heel bang voor."

Uiteindelijk is het voetbal toch gezwicht onder de druk van de politiek. "Het is postponed en verlegd naar begin mei, dan zouden we weer kunnen starten. Maar dat is lastig, want we hebben bijvoorbeeld ook nog een team uit Nieuw-Zeeland. Dus die moeten dan Australië in en in isolatie blijven en dat gaat weer twee weken duren, dus dat is een kansloze missie. Maar we proberen het wel."

Sibon merkt dat de Australiërs redelijk relaxed blijven. "Het leven gaat wel redelijk door, je merkt het vooral in de restaurants, bars en de kappers en schoonheidsspecialisten gaan ook dicht. Het is wel heel heftig maar ik zit hier en m'n gezin zit in Nederland, dus ik ben sowieso veel alleen. Dus het hele isolatie is voor mij niet zo'n probleem", vervolgt Sibon met een glimlach.

"Wat ik dan nu zo dagelijks doe? Nou, ik mag er nog wel uit en de golfbaan is open. Daar kom je elkaar ook bijna niet tegen, behalve degene tegen wie je speelt. Verder ga ik eens naar de supermarkt, ga wat koken... Het is zoals het is. Jullie komen de dag ook wel door, alleen ik doe het in een t-shirt en korte broek", besluit Sibon.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand