Onverbiddelijke en scherpe' Botman bekroond tot Man of the Match

Sven Botman beleeft een droomstart aan zijn dienstverband bij LOSC Lille. De 20-jarige verdediger werd na een 1-0 overwinning op FC Metz door L'Équipe verkozen tot de Man of the Match. 

De Franse krant noemde Botman 'onverbiddelijk en scherp' en beloonde hem met een 7 voor zijn optreden zondagmiddag. Het is overigens niet de eerste keer dat de Nederlander uitblinkt in het shirt van LOSC Lille. In speelronde 2 maakte Botman ook al deel uit van het door L'Équipe samengestelde Franse Team van de Week. 

Na afloop van de wedstrijd tegen FC Metz toonde Botman zich bescheiden over zijn prestaties. "Ik vind het niets om over mezelf te praten, dat laat ik aan jullie over", lacht hij."'De drie punten zijn het belangrijkst. Als we aan het einde van het seizoen een goed resultaat willen boeken, moeten we dit soort wedstrijden winnen."

In de wedstrijd met FC Metz werd de naam van Botman door de fans van LOSC Lille gescandeerd. "Ik heb het gehoord inderdaad. Mijn dank gaat uit naar de fans, ze waren geweldig. Het is fijn dat we als team en ik als individu goed aan het seizoen zijn begonnen. Ik doe mijn ding en het geeft een goed gevoel dat ik zo voortvarend van start ben gegaan, maar de hele verdediging doet het goed."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
8 SC Heerenveen 33 -8 43
9 RKC Waalwijk 33 -10 41
10 Go Ahead Eagles 33 -8 40
11 NEC 33 -3 38
Bekijk de hele stand