SAMENVATTING | Zwak SC Heerenveen wordt afgedroogd door FC Twente

FC Twente had zondagmiddag geen kind aan SC Heerenveen. In de Grolsch Veste was de ploeg van Ron Jans drie klassen beter.

Voor de bezoekers was het snel gedaan met de hoop. De mannen van Kees van Wonderen moesten een 2-1 achterstand goedmaken, maar na tien minuten schoot Michel Vlap FC Twente tegen zijn oude ploeg op voorsprong. De middenvelder kreeg de bal aangespeeld in de zestien meter en handelde snel. Daarna walste de Tukkers over een defensief slecht SC Heerenveen heen. Robin Pröpper reageerde even later bij de 2-0 het snelst en kopte de bal langs Andries Noppert.

De hele eerste helft had FC Twente de bal. Een enkele kans van de ploeg uit Friesland resulteerde in niks. Joshua Brenet mocht op slag van rust aanleggen voor de derde treffer. De rechtsback was het eindstation van een flitsende counter via Vaclav Cerny en Manfred Ugalde.

Na rust liet de thuisploeg de teugels vieren en kwam SC Heerenveen meer aan de bal en voor het doel van Lars Unnerstall. Toch was het weer FC Twente die een doelpunt maakte. Virgil Misidjan kon de bal op aangeven van Ramiz Zerrouki vrij intikken bij de tweede paal. Thom Haye probeerde zijn doelpunt van afgelopen donderdag nog te kopiëren, maar zijn afstandsschoten stuitte nu op de vuisten van de Duitse doelman.

Het enige smetje voor de ploeg uit Enschede ontstond in de slotfase. Misidjan verliet het veld met pijn in zijn bovenbeen, waarna de Tukkers de wedstrijd met tien man moesten uitspelen.

De spelers en staf van SC Heerenveen kunnen nu het seizoen er echt opzit zich opmaken voor vakantie. Voor FC Twente staat nog twee wedstrijden op de planning tegen de winnaar van FC Utrecht Sparta-Rotterdam.

FC Twente 4-0 SC Heerenveen