Onterechte penalty' voor Heerenveen: ''Het is gewoon veel te licht''

De strafschop die SC Heerenveen vlak voor rust kreeg toegekend tegen Vitesse, werd door de gasten uit Arnhem hevig betwist. Het contact tussen verdediger Danilho Doekhi en aanvaller Jordy Bruijn was duidelijk, maar niet zwaar genoeg om een penalty te geven.

Dat was althans de zienswijze van de spelers van Vitesse en analist Arnold Bruggink sluit zich daarbij aan. "Het is veel te simpel, ik vind het écht geen penalty. Ik snap ook niet waarom Makkelie dit wel denkt. Het punt is dat wanneer je hier een penalty voor geeft... het is gewoon veel te licht", vertelt Bruggink in de rust van het duel bij FOX Sports.

"Hij raakt hem echt wel een beetje op de binnenkant van zijn knie. Dat begrijp ik wel, maar dan krijg je de situatie dat de VAR zegt: 'Ja, ja, er is wel contact.' Dat klopt, maar het is geen penalty", besluit Bruggink kritisch. SC Heerenveen had echter geen moeite met de beslissing van scheidsrechter Danny Makkelie. Hicham Faik benutte de penalty (1-2) en bracht de Friezen terug in de wedstrijd.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOAL! ? 42' Hicham #Faik (P) 1-2! #heerenveen #vitesse #eredivisie #dutchfooty

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op