Onrust bij Heerenveen: ''Ze hadden gehoopt dat ik zou opstappen''

De strijd in het Abe Lenstra Stadion zal binnen niet al te lange tijd beslecht zijn, als het stichtingsbestuur een beslissing maakt over wie er moet vertrekken en wat de nieuwe invulling van het bestuur is. Een eerste poging om dat op een 'zachte' manier te doen, werd door de huidige clubleiding afgeslagen.

In dat voorstel zou Van der Wiel aanblijven als voorzitter, maar meer als een soort lintjesknipper. "Ze hadden gehoopt dat ik zou opstappen", vertelt Van der Wiel in de Leeuwarder Courant. "Maar ik laat SC Heerenveen niet stikken. Ook Hans Vonk en Wim Dijk gingen hiermee niet akkoord. Wim zou dan niet-uitvoerend bestuurslid voor algemene zaken worden."

Het tegenvoorstel van Vonk, Dijk en Van der Wiel was om hun functies onberoerd te laten, maar in dat geval zouden anderen moeten opstappen. Van der Wiel laat niet weten om wie het gaat, maar volgens de LC melden ingewijden dat het gaat om Geert-Pieter Vermeulen (toezichthouder financiën) en Egon Diekstra (toezichthouden commerciele zaken.)  Het stichtingsbestuur weigerde dat voorstel en wil nu schijnbaar Van der Wiel en Dijk aan de kant zetten.

Wat Van der Wiel betreft hoeft het one-tier board niet groots op de schop. "Het kan simpeler, dat vind ik wel. Maar het zou bestuurlijk kunnen als mensen elkaar respect zouden tonen en alle tien leden van het stichtingsbestuur daadwerkelijk haar achterban zouden raadplegen. Het aantal is niet belangrijk, ook een huwelijk van twee mensen kan kapot gaan."

"Het gaat om vertrouwen en respect", vervolgt Van der Wiel. "Het troebele water waarin Heerenveen zwemt kan alleen maar schoon worden als je er geen rommel meer in smijt. Op dit moment zijn er nog steeds mensen die dit wel doen. Dat vind ik verschrikkelijk jammer", besluit hij teleurgesteld. 

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand