'Ongekend hoeveel Foppe look-a-likes daar op de tribune zijn''

Het gaat journalist Sjoerd Mossou veel te ver om SC Heerenveen - FC Groningen tot een derby te betitelen. Niet alleen vanwege de grote afstand tussen beide steden, maar ook omdat de clubs in het verleden weinig echte onderlinge rivaliteit hebben gekend.

"Maar er is nog wel een aardig contrast tussen die twee clubs. Heerenveen met al die Foppe's op de tribune. Ik weet niet of je iedereen over één kam mag scheren, maar daar stikt het van de Foppe's, hè?", vertelt Mossou in de podcast De Stuurlui van het Algemeen Dagblad. "Als je daar op de tribunes zit - en nu zit er natuurlijk niemand - dan is het ongekend hoeveel Foppe look-a-likes daar zijn."

Ook erevoorzitter Riemer van der Velde en zijn vrouw Annie hadden een grote impact op de clubcultuur, weet presentator Etienne Verhoeff. "Ik kan me herinneren dat Riemer en Annie van der Velde daar nog heel erg bij de club betrokken waren. En dat Annie bij wijze van spreke zelf het stadion doorliep om een spandoek weg te halen wat de supporters hadden opgehangen."

"Dat vonden ze dan niet bij de club passen en dat haalden ze dan zelf weg. Dat is Heerenveen, toch?", aldus Verhoeff. Mossou vervolgt: "Ja, zo is het ook. Dat hebben ze ook heel goed gecultiveerd, dat hele Friese imago met Foppe en Riemer. Chapeau."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
8 RKC Waalwijk 2 0 2
9 FC Utrecht 2 0 2
10 SC Heerenveen 2 0 2
11 Sparta Rotterdam 2 -1 1
12 SC Cambuur 2 -2 1
Bekijk de hele stand