Onderzoekscommissie: stichtingsbestuur, Hansma en Steppé moeten opstappen

Tijdends de persconferentie van vrijdagmiddag heeft de onderzoekscommisie duidelijke conclusies getrokken. Zo moet het Stichtingsbestuur haar positie te beschikking stellen en is er geen draagvlak meer voor Steppé en Hansma. Ook zal er een nieuw bestuursmodel moeten komen waarin de stem van supporters en sponsoren beter moet worden opgenomen. 

De belangrijkste conclusies van de onderzoekscommissie liegen er niet om. Zowel het stichtingsbestuur als Johan Hansma en Joost Steppé zullen moeten opstappen, voor hen is geen draagvlak meer. Daarnaast zal er een nieuwe bestuursvorm gevonden moeten worden welke de stem van alle stakeholders laat spreken.

Het Stichtingsbestuur zal moeten blijven maar in een geheel nieuwe vorm. Volgens de commissie zal deze uit tien leden gaan bestaan die vanuit alle hoeken van de club komen. Daarnaast advisteert de commissie een bestuur van vier mensen, met één onafhankelijke voorzitter.

De beslissingen die op basis van de aanbevellingen gemaakt zullen worden, worden door de tijdelijke Raad van Commissarissen aangestuurd. Deze tijdelijke RvC zal opstappen zodra er een nieuwe invulling van de nieuwe bestuursvorm is gevonden. 

Financiën 
Buiten deze aanbevelingen heeft de commissie zich ook over de financiele situatie van Heerenveen uitgelaten. Zo zet men vraagtekens bij het totaal salaris van de vorige directie, die op 600.000 euro uitkwam. Momenteel zijn er geen problemen op financieel vlak en is de club gezond.

De club heeft een eigen vermogen van € 19 miljoen en de liquide middelen bedragen € 9 miljoen. Hoewel de financiële en administratieve organisatie en interne controle zijn uitstekend geregeld zijn, is het toekomst beeld niet goed.

De operationele begroting voor seizoen 2013/2014 toont een verlies van circa € 4 miljoen netto. Hierbij is het doel gesteld om twee miljoen extra sponsor inkomsten binnen te halen. 

Rapport downloaden
Voor een compleet beeld is het volledige rapport via de volgende link te downloaden: Onderzoeksrapport

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand