'Ondanks dat hij een hele goede vriend is, word ik geen tweede Riemer''

Jan Smit is bezig aan zijn laatste weken als voorzitter van Heracles Almelo. Na negentien jaar vindt de preses het tijd om het stokje over te dragen. Hij maakte van de club, net als Riemer van der Velde bij SC Heerenveen, een stabiele Eredivisionist.

Smit houdt het nu helemaal voor gezien. "Ik word absoluut geen adviseur", vertelt hij tegenover BNR. "Dat gaat honderd procent niet gebeuren. Als dat wel gaat gebeuren, dan mogen jullie mij direct aanpakken."

De inmiddels zeventigjarige ondernemer wil, hoewel het een goede vriend van hem is, geen tweede Van der Velde worden. Hij was 23 jaar voorzitter van SC Heerenveen en is vandaag de dag nog steeds bij de club betrokken. "Ik vind dat ik mijn opvolger niet voor de voeten moet gaan lopen. Er komen nieuwe mensen, een totaal andere structuur. Het bestuur zal niet meer actief iedere dag met de club bezig zijn, maar op afstand de club in de gaten houden", aldus Smit.

Smit weet ook nog niet of hij de eerste wedstrijd van Heracles bij gaat wonen. "Als ik daar ga zitten, krijg ik waarschijnlijk toch de camera op mij. “Kijk, daar zit 'ie alweer.” Als ik er niet ben zeggen ze dat ik geen betrokkenheid toon. Ik weet nog niet of ik in het stadion zit, of voor de televisie ga kijken. Ondanks het feit dat Riemer een hele goede vriend van mij, word ik geen tweede Riemer van der Velde."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
7/01
RKC Waalwijk
16:30
SC Heerenveen
za
14/01
SC Heerenveen
18:45
AZ
zo
22/01
SC Heerenveen
12:15
FC Groningen
wo
25/01
Fortuna Sittard
20:00
SC Heerenveen
za
28/01
SC Heerenveen
20:00
Vitesse
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
9 NEC 14 3 17
10 RKC Waalwijk 14 -3 17
11 Go Ahead Eagles 14 -3 15
Bekijk de hele stand