Olsson: "Het is heel mooi om hem hier weer te zien bij SC Heerenveen"

SC Heerenveen heeft Simon Olsson gepresenteerd als nieuwste aanwinst. De Zweedse middenvelder komt over van Elfsborg en stelt zichzelf voor aan het SC Heerenveen-publiek.

"Ik ben een rechtsbenige centrale middenvelder", zo begint Olsson in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik kan spelen op nummer tien, maar ook als een nummer acht. Als de trainer het wil kan ik ook op nummer zes spelen. Maar ik speel het liefst op nummer tien."

"Het is een perfecte stap voor mij", zo vervolgt Olsson. "Ik heb gesproken met Rami Kaib en ook andere spelers, zoals Ibrahim Dresevic. Ze hebben alleen maar goede dingen over de club te zeggen, dus ik ben heel blij om hier te zijn."

Olsson heeft onder andere voor SC Heerenveen gekozen, omdat er al een aantal Zweedse spelers speelden. "Het stelt me meer op mijn gemak, vooral in het begin natuurlijk. Ik ken Kaib heel goed. Hij is een goede vriend van mij. We speelden samen bij IF Elfsborg en we woonden samen in Borås."

Olsson vervolgt: "Ook Rami Al Hajj ken ik een beetje. En ook tegen de andere Zweedse jongens heb ik wel gespeeld, dus zo ken ik ze een beetje. Maar dat komt niet in de buurt van hoe goed ik Kaib ken. Het is heel mooi om hem hier weer te zien. Ik ga tekenen voor vier jaar en ik ga alles geven de komende vier jaar voor SC Heerenveen. Ik ben fit. Ik kom uit het midden van het seizoen in Zweden, dus ik ben fit."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
zo 18 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
7 RKC Waalwijk 2 0 2
8 FC Utrecht 2 0 2
9 SC Heerenveen 2 0 2
10 FC Groningen 1 0 1
11 FC Volendam 1 0 1
Bekijk de hele stand