Olsson eerlijk: "Dan kun je me beter niet als rechtsbuiten opstellen"

Simon Olsson
Simon Olsson Foto: © Pro Shots

Simon Olsson maakt indruk dit seizoen. De middenvelder speelde vorig seizoen nog op een aantal verschillende posities, maar de Zweed denkt zelf dat hij het best tot zijn recht komt vanuit de as van het veld. Vorig jaar speelde Olsson nog vaak als verdedigende middenvelder, in een aanvallende rol of zelfs als rechtsbuiten.

"Als je de beste Simon wilt zien, kun je me beter niet als rechtsbuiten opstellen", zegt Olsson tegen FeanFan Magazine. "Ik heb niet de kwaliteiten om daar goed uit de verf te komen. Toch snapte ik het plan van de trainer wel. Ik kon naar binnen komen, waardoor Milan van Ewijk veel ruimte had om aan te vallen. Ik kon niet op mijn favoriete positie spelen, maar was al lang blij dat ik minuten maakte. Dat is altijd beter dan op de bank zitten."

Nu speelt Olsson steeds vaker in de as van de ploeg. Daar komt hij beter tot zijn recht. "Ik voel me een stuk comfortabeler. Wat ik nog moet ontwikkelen, is dat ik soms wat harder kan zijn in defensief opzicht. De trainer zegt vaak dat we agressiever moeten zijn", aldus Olsson.

Lees meer:
0 reacties