Oliver Braude droomt: "Het zou geweldig zijn om daar te spelen"

Oliver Braude, met in de achtergrond Guus Til
Oliver Braude, met in de achtergrond Guus Til Foto: © BSR Agency

Oliver Braude brak dit seizoen door bij SC Heerenveen. De 20-jarige Noor maakte zelfs zo veel indruk, dat hij door supporters werd verkozen tot Speler van het Jaar. De verdediger is momenteel nog jeugdinternational, maar hoopt ooit zijn debuut te kunnen maken voor het nationale elftal van Noorwegen.

"Het is een droom om voor het nationale team te spelen, maar ik ben er nog niet helemaal op gefocust", zegt Braude in gesprek met TV2. "Ik kom uit Valerenga en ben opgegroeid met kijken bij Ullevaal (het stadion waar Noorwegen speelt, red). Het zou geweldig zijn om daar te spelen."

Braude tekende eerder dit jaar een contract tot 2027 bij SC Heerenveen. De Noor is pas twintig jaar oud, maar heeft al een plan over waar hij zijn loopbaan wil eindigen: bij Valerenga. "Het is moeilijk geweest om een Enga-jongen (fan van Valerenga, red.) te zijn, ik hoop dat ze er snel weer bovenop komen." 

Valerenga eindige vorig seizoen als veertiende in de Noorse competitie. "Het zou geweldig zijn om mijn carrière daar te beëindigen", aldus Oliver Braude. 

Lees meer:
0 reacties