Ole Tobiasen: "Na die wedstrijd begon er ineens interesse te komen"

Ole Tobiasen
Ole Tobiasen Foto: © Pro Shots

Ole Tobiasen heeft in gesprek met Ajax Showtime teruggekeken op zijn tijd bij SC Heerenveen. Hij kijkt met een positief gevoel terug op zijn tijd in Friesland.

Met Jon Dahl Tomasson en Marc Nygaard kwam hij twee andere Denen tegen in Friesland, dat hielp Tobiasen enorm. "In plaats van dat ik de eerste maand in een hotel ging zitten, woonde ik bij Jon thuis. Dat maakte de overstap veel makkelijker. Alleen het niveau op de training was stukken hoger dan bij FC Kopenhagen. Dat was en is een topclub in Denemarken, maar de intensiteit op de training was bij Heerenveen gewoon hoger. Daarom was ik ook naar Nederland gekomen, om een volgende stap te maken."

Uiteindelijk speelde Tobiasen anderhalf jaar bij sc Heerenveen. "Het hoogtepunt was de bekerfinale tegen Roda JC (4-2 verlies), en dat we uit bij PSV met 0-1 wonnen. Na die wedstrijd begon er ineens heel veel interesse te komen." Uiteindelijk vertrok hij naar Ajax. "Zo'n kans kon ik niet laten schieten. Er was met Morten Olsen natuurlijk ook een Deense trainer, dat hielp ook mee."

Lees meer:
0 reacties