Ole Tobiasen eerlijk: "Verwacht niet dat we punten gaan pakken"

Ole Tobiasen
Ole Tobiasen Foto: © Pro Shots

SC Heerenveen speelt woensdagavond de uitwedstrijd bij Ajax. De Amsterdammers kunnen bij winst kampioen worden, maar de Friezen hebben de punten ook nodig in de strijd om plek acht. Trainer Ole Tobiasen blikt vooruit op dit duel.

"We proberen altijd resultaat te halen, waar we ook spelen", begint Tobiasen in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Maar we zijn niet zozeer bezig om het kampioenschap te verpesten. We zijn bezig om zelf de achtste plek te veroveren. Daar is morgen ook een wedstrijd voor."

De coach verwacht in de ArenA een mooie sfeer. "Dit zijn fantastisch mooie wedstrijden om mee te mogen maken. Je maakt niet vaak mee dat je tegenstander kampioen kan worden, dus het zal een gekkenhuis worden voor en tijdens de wedstrijd", aldus de trainer.

Bij SC Heerenveen verkeerden ze een tijdje geleden nog in 'degradatienood', maar nu is de kans op deelname aan de play-offs voor Europees voetbal reëel. "Dat voelt heel goed. We komen toch met een iets bredere glimlach naar de club. Het leeft ook echt in de groep, we willen graag die achtste plek halen."

"Morgen verwacht ik niet dat we punten gaan pakken, zo eerlijk moeten we ook zijn. Het wordt gewoon een hele belangrijke uitwedstrijd. Maar daarom kan het doelsaldo heel belangrijk gaan worden richting zondag", besluit Tobiasen.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
9 RKC Waalwijk 34 -14 41
10 Vitesse 34 -5 40
11 Go Ahead Eagles 34 -10 40
Bekijk de hele stand