Olde Riekerink: ''Dat spookte eerlijk gezegd dan wel door m'n hoofd''

SC Heerenveen heeft zaterdagavond de voorbereiding afgesloten met een 1-3 nederlaag tegen Levante UD. Trainer Jan Olde Riekerink was ondanks de tweede nederlaag op rij redelijk tevreden over de voorbereiding van zijn team.

"We hebben een acceptabele voorbereiding gehad tot en met Kayserispor", begint Olde Riekerink bij Omrop Fryslân. "Dan weten we dat aan het eind - dat is ook een bewuste keuze geweest - dat je dan tegen een Champions League-deelnemer speelt uit een grote competitie. We wisten wat voor opbouw er in de voorbereiding zit."

Ten opzichte van Hoffenheim was Levante (vorig jaar als vijftiende geëindigd in de Primera Division) toch van een ander kaliber. "Ze hebben een ander type speler omdat het een andere type cultuur betreft en ze in één van de beste competities ter wereld spelen. Als je daar onderin speelt, dan heb je gewoon een goed niveau. Ik vond alleen dat we er in de tweede helft tegenaan konden."

Over de eerste helft kon Olde Riekerink niet tevreden zijn, al vond hij het verschil vooral in de details zitten. "Soms zit dat in hele kleine dingetjes die we niet goed deden, waardoor er ruimtes ontstaan en we overal in de problemen kwamen. Zo'n Hoffenheim zit ergens nog in je achterhoofd.."

"Je weet dat de competitie volgende week begint en het laatste waar je dan op hoopt is nog een flater. Dus dat spookt eerlijk gezegd dan wel door m'n hoofd, ook voor de jongens. Ze werken hard en mentaal is het toch wat fijner als je een goede prestatie levert", aldus Olde Riekerink.

Foto: FeanOnline

Lees meer: