OFFICIEEL | Nordfeldt nieuwe doelman SC Heerenveen

Het is zo goed als zeker dat Kristoffer Nordfeldt volgend seizoen de nieuwe doelman van SC Heerenveen is. De 22-jarige doelman van IF Brommapojkarna, die januari jongstleden een contract bij Liverpool kon teken, zal met ingang van komende zomer voor SC Heerenveen uitkomen. Oliver Cabrera, de zaakwaarnemer van de jonge doelman, heeft dit reeds bevestigd.

'Het klopt en het voelt goed dat alles zonder problemen is verlopen voor Kristoffer', zegt Cabrera tegen FotbollDirekt.se. 'Kristoffer maakt deel uit van de lange termijn-inzet van Heerenveen en dan spreek ik niet alleen over de periode na volgend seizoen. Hij is de beoogde eerste doelman.'

'Heerenveen ziet in Kristoffer één van de meest interessante keepers. Ze zien in hem een potentiële topkeeper.' Vanmiddag zal Nordfeldt een drie en een half jarig contract ondertekenen, nadat hij de verplichte medischekeuring doorlopen heeft. In het contract zal een verlengingsoptie zitten. Nordfeldt werd in het verleden al vaker aan Heerenveen gelinkt.

Eind januari had Nordfeldt bijna een contract bij Liverpool ondertekend, daar beide partijen er al uit waren. Toch koos de doelman ervoor om niet naar Liverpool te verhuizen. 'Nordfeldt werd min of meer een contract als derde doelman aangeboden, en op de bank zitten is niet wat hij wil,' zo motiveert Cabrera de keuze van Nordfeldt.

Update - 6 maart (15:45) - SC Heerenveen heeft met een bericht op de clubwebsite de komst van Nordfeldt officieel gemaakt. In tegenstelling tot de eerdere berichtgeving sluit hij per direct bij de eerste selectie aan. Nordfeldt komt transfervrij over waarbij hij een contract tot het seizoen 2014/15 heeft. Daarna heeft de club nog een eenzijdige optie tot mogelijke verlenging.

Lees meer: