OFFICIEEL | Bulthuis tekent contract bij SC Heerenveen: ''Back in business''

SC Heerenveen gaat zich morgen versterken met verdediger Dave Bulthuis. De oud-speler van FC Utrecht komt over van FK Qabala. Hij zal een contract voor 2,5 jaar tekenen in het Abe Lenstra Stadion. Zo weet de Leeuwarder Courant te melden. 

Bulthuis (27) speelde eerder voor FC Utrecht en 1. FC Nürnberg. Dit seizoen speelde hij nog maar 8 wedstrijden. Nu gaat hij dus waarschijnlijk de linkerkant van de verdediging van SC Heerenveen versterken. FK Qabala zou een afkoopsom van € 300.000, maar dit ligt waarschijnlijk lager.

De in Amsterdam geboren Bulthuis begon zijn jeugdopleiding bij FC Volendam, maar maakte voor zijn profdebuut al de overstap naar FC Utrecht. Na drie jaar en negentig officiële duels (negen goals) verruilde hij de club voor het Duitse FC Nürnberg. Ook daar speelde hij drie seizoenen (74 duels, 3 goals) en besloot hij afgelopen zomer om voor FK Qabala te kiezen.

Update: Dave Bulthuis heeft vrijdagmiddag zijn handtekening gezet onder een contract voor 2,5 jaar bij SC Heerenveen. Bulthuis bevestigt zelf via Instagram dat zijn handtekening gezet is in het Abe Lenstra Stadion. "Back in business", schrijft hij erbij.

 

Back in business!! @scheerenveenofficial it is! ??????

Een bericht gedeeld door Dave Bulthuis? (@davebulthuis) op