'Of Verbeek een goede directeur is? Daar heb je meer voor nodig''

De afgelopen jaren heeft Gertjan Verbeek (57) met enige regelmaat aangegeven dat hij ooit een bestuursfunctie ambieert. "Er is behoefte aan kennis. Ik vind niet dat wij heel veel goede directeuren hebben", liet Verbeek onlangs optekenen door Voetbal International.

De voormalige speler en trainer van SC Heerenveen wil niet zeggen dat hij een goede directeur zou zijn, maar wil het wel graag proberen. "Op het eerste oog is het een logische reactie om te zeggen dat hij dat wil bij Heerenveen", begint presentator Arjen de Boer in de Sportcast van Omrop Fryslân. Tafelgast Andries Bakker twijfelt eraan of Verbeek een goede directeur zou zijn.

"Nou, dan heb je de kleedkamers wel weer verbouwd, maar of hij als directeur goed is? Daar heb je meer (...) voor nodig, ook wat tact zou je zeggen. Ik weet niet of hij dat ondertussen met het ouder worden en vader zijn creëert, maar daar krijg je wel tact van", stelt Bakker. Verslaggever Roelof de Vries is het wel eens met het statement van Verbeek dat er geen voetbalverstand in de directie zit.

"De directie bestaat uit één lid en dat is Cees Roozemond. Die heeft geen verstand van voetbal", stelt De Vries, die van Verbeek begrijpt dat Roozemond wel een vinger in de pap heeft bij het technische beleid. "Gerry Hamstra is geen technisch directeur. Roozemond schuift ook aan als er voetbaltechnische discussies hebben, dat zegt Verbeek althans."

In de ogen van De Boer is dat te zien in het aankoopbeleid: "Dat ze Doan Van Hau hebben aangetrokken, laat wel zien dat ze in de directie niet heel veel voetbalverstand hebben."

Foto: Omrop Fryslân

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
za
7/10
SC Heerenveen
16:30
NEC
za
21/10
AZ
21:00
SC Heerenveen
za
28/10
SC Heerenveen
18:45
Heracles Almelo
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
9 Heracles Almelo 6 -2 8
10 NEC 6 0 7
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
Bekijk de hele stand