'Ødegaard is een fantastisch creatieve voetballer, zet die dan in de as''

SC Heerenveen leek na de winterstop weer de weg omhoog te hebben gevonden maar na de 0-1 thuisnederlaag tegen Excelsior lijken de Friezen weer terug bij. Inmiddels staan ze weer op gelijke hoogte met promovendus VVV-Venlo en Excelsior. 

"Dat geeft wel aan dat het niet een seizoen is waar je trots op kunt zijn", vertelt sportverslaggever Andor Faber bij Omrop Fryslân. "Het is heel wisselvallig. Vorige week pakten ze heel knap een punt bij PSV en nu wordt er weer verloren van Excelsior. We moeten ook wel toegeven dat het ze niet mee zat. Ze raakten twee keer de paal en doelman Zwarthoed had een magneet onder zijn truitje. Hij wilde er gewoon niet in."

Opnieuw brak een gebrek aan doelpunten de ploeg van Jurgen Streppel op. "Je zou zeggen dat ze met Martin Ødegaard en Arber Zeneli wel creatieve spelers hebben maar het komt er op een of andere manier niet uit", vervolgt Faber. "Van Reza Ghoochannejhad mag je ook wel wat meer verwachten. Die heeft ook niet het seizoen dat hij wilde."

"Een veelzeggend statistiekje van afgelopen zaterdag was dat de beide centrale verdedigers, Daniel Hoegh en Kik Pierie, elkaar de bal 35 keer de bal toe hebben gespeeld. Het is blijkbaar moeilijk om de afspeelmogelijkheid te vinden, dat is samen met de creativiteit waar het aan ontbreekt", stelt Faber, die vind dat het tijd is dat Streppel wat gaat veranderen.

"Je hebt ook Martin Ødegaard, die nu als rechtsbuiten speelt. Dat is natuurlijk een fantastisch creatieve voetballer, zet die dan in de as van het veld. Dat hij vanuit daaruit meer kan creëren, dat zou ook een optie kunnen zijn. Ik denk wel dat er iets gebeuren moet", besluit Faber.

Lees meer: