Ødegaard blij met compliment Van Gaal: "Ik waardeer het zeker"

Martin Ødegaard bij Arsenal
Martin Ødegaard bij Arsenal Foto: © Pro Shots

Noorwegen staat op dinsdagavond tegenover Nederland in een belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd voor beide landen. Martin Ødegaard had geen rekening gehouden met een grotere kans op deelname van het WK voor de Noren.

Nadat Nederland tegen Montenegro had gespeeld zag het er beter voor ze uit. "We zaten met een paar jongens te kaarten en probeerden onze gedachten te verzetten", vertelt Ødegaard aan Voetbal International. "Bij de 1-2 van Montenegro gingen de hoofden toch wat omhoog en hebben we de wedstrijd gekeken."

Uiteindelijk werd het nog 2-2 en dat betekende positief nieuws voor Noorwegen. "Het was een mooi bericht. Het betekende dat we het bereiken van de play-offs in eigen hand hebben", aldus de voormalig huurling van SC Heerenveen, die volgens de Nederlandse bondscoach Louis van Gaal een van de spelers is die hij wel zou kunnen gebruiken. "Fijn dat hij dat vindt. Hij is een goede trainer die veel heeft meegemaakt. Dus ik waardeer het zeker."

Ødegaard keert voor even terug in Nederland. "Het was een erg leuke tijd", zei de aanvallende middenvelder. "Ik ging naar Spanje toen ik heel jong was. Toen ik hier kwam, leerde ik verantwoordelijkheid te nemen. Het werd van mij gevraagd en dat heb ik gedaan. Ik heb dus eigenlijk alleen maar heel goede ervaringen van het Nederlandse voetbal", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand