Nygren gelukkig in Friesland: ''Denk dat ik me heel goed ontwikkel''

Benjamin Nygren heeft het goed naar zijn zin bij SC Heerenveen. De huurling van KRC Genk was zaterdag nog belangrijk voor de Friezen met een assist op Henk Veerman, die de enige goal maakte tegen Vitesse.

"Ik denk dat ik me heel goed ontwikkel. Dit zijn voor mij hele goede wedstrijden. Ik heb elke wedstrijd gespeeld sinds ik hier ben. Ik heb tegen Ajax, PSV, Feyenoord en AZ mogen spelen. Bij die teams hebben ze topkwaliteiten. Het is erg leuk om tegen spelers van dat niveau te voetballen", vertelt Nygren bij de podcast Lundh van het Zweedse Fotbollskanalen.

"Ik zou nog meer willen scoren. Het gaat goed, maar ik wil in de toekomst meer doelpunten maken", vervolgt de vleugelspeler, die in 2019 de overstap maakte van IFK Göteborg naar KRC Genk. "Er was veel interesse. Heerenveen was toen ook in mij geïnteresseerd. Maar omdat ik zo jong was en werd gehyped vonden veel clubs het prijskaartje te hoog."
 
In België kwam Nygren echter amper aan spelen toe. "Ik heb zelf de keuze gemaakt. Ik vond het een goede stap om te zetten. Ik wist dat als ik die beslissing zou nemen, ik er geen spijt van zou krijgen. Hoe het ook zou lopen. Ik heb er geen spijt van gehad en zal dat ook niet krijgen."

Nygren om Blåvitts miljonbetalning till agent: "Jag fattade ingenting". https://t.co/aadi72fIYH pic.twitter.com/psu1uZQicJ

— Fotbollskanalen (@fotbollskanal) February 8, 2021

Lees meer: