Nurmela: ''Volg het allemaal wel bij SC Heerenveen''

Mika Nurmela droeg vier seizoenen het shirt van SC Heerenveen. De Finse aanvaller kroonde zich in Friesland tot 'koning van de assist'. Nurmela stond te boek als een speler met een fantastische voorzet.

"Mensen beginnen er vaak over, ja", vertelt Nurmela in Voetbal International. "Zulke voorzetten zie je niet veel meer. Waar dat door komt? Geen idee. Ik weet alleen dat ik er de hele week op trainde. Ik heb heel wat bruikbare ballen afgeleverd op behoorlijke spitsen. Ooit ging het verhaal dat David Beckham naar de Major Soccer League ging omdatie-ie in Europa niet langer de beste voorzet had; dat ik vond ik wel een mooie."

"Weet je, ik had nooit gedacht dat ik een carrière in het buitenland zou mogen beleven en zelfs Champions League zou spelen", vervolgt hij. "In die tijd waren er niet veel Finnen over de grens actief."

Nurmela is inmiddels technisch directeur en speler bij AC Oulu in zijn vaderland. "AC Oulu komt uit op het tweede niveau in Finland, maar we willen naar de Veikkausliga promoveren. Als we daar eenmaal zijn, wordt er meer mogelijk en willen we doorstoten naar de subtop. Het Nederlandse model is het voorbeeld, qua opleiden maar ook organisatorisch. SC Heerenveen is op dit moment misschien niet zo'n goed voorbeeld gezien de recente gang van zaken... Ik heb niet alles mee gekregen, maar ik volg het allemaal wel. Er is veel veranderd. Ik wel weleens contact met Hans Vonk. Zo onderhoud ik ook mijn Nederlands een beetje", aldus de Fin.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand