Nurmela ambitieus: "Of ik ooit trainer van SC Heerenveen wordt?"

Mika Nurmela met SC Heerenveen tegen Roda JC
Mika Nurmela met SC Heerenveen tegen Roda JC Foto: © Pro Shots

Mika Nurmela was vier jaar lang speler van SC Heerenveen voordat hij naar Duitsland vertrok. Inmiddels is de Fin talentenbegeleider voor de Finse voetbalbond. Ook is hij assistent-trainer van de Finse nationale ploeg en was hij afgelopen zomer aanwezig op het EK.

Voor het Finse elftal volgt Nurmela de Finnen in het buitenland. "Jammer genoeg zit er niet één bij Heerenveen. Dan kon ik even terugkeren en tegelijkertijd kijken hoe de spelers het doen", laat hij weten aan FeanFan.

"Ik doe dit nu vier jaar en ik vind het een leuke baan", vervolgt Nurmela. We hebben echt stappen gemaakt met het team. De beloning was plaatsing voor het EK, de eerste keer in de historie." Op dat EK wisten de Finnen de eerste wedstrijd te winnen, alleen werd dit niet gevierd.

"Het was de wedstrijd dat Christian Eriksen naar de grond ging", blikt de oud-Heerenvener terug. "Het was ongelooflijk, ik heb er nog steeds geen woorden voor. Na dat moment gingen we terug naar de kleedkamer tot er meer informatie was. Een uur lang zei niemand iets, want iedereen had het zien gebeuren."

"Uiteindelijk wonnen wij, maar niemand wilde juichen. Heel Finland droomde van een EK, maar zo'n wedstrijd wil ik nooit meer meemaken. Gelukkig gaat het nu goed met Eriksen en is hij teruggekeerd in het voetbal", besluit Nurmela.

Mogelijk volgt er nog een eindtoernooi waar de Finnen wel kunnen juichen na een driepunter en wellicht staat Nurmela dan voor de groep. "Op dit moment ben ik bezig met het hoogste trainersdiploma, maar of ik ooit bondscoach of trainer van SC Heerenveen wordt? Ik doe gewoon mijn best en zie wel wat ik dan kan doen."

Amin Sarr juicht na zijn doelpunt tegen Heracles Almelo

SC Heerenveen wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

BetCity heeft een flinke Boosted Odd voor de uitwedstrijd van SC Heerenveen bij AZ in de play-offs. Wint SC Heerenveen zondag ook in Alkmaar? Dan krijg je als nieuwe speler maar liefst 30x je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr 5 aug. 2022, 20:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Sparta Rotterdam -
za 13 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
Feyenoord -
-
SC Heerenveen -
za 20 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Vitesse -
-
SC Heerenveen -
za 27 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
Fortuna Sittard -
zo 4 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Heerenveen -
-
NEC -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
14 RKC Waalwijk 0 0 0
15 SC Cambuur 0 0 0
16 SC Heerenveen 0 0 0
17 Sparta Rotterdam 0 0 0
18 Vitesse 0 0 0
Bekijk de hele stand