Nunumete-afscheid aanstaande? "Heb hier hele mooie jaren beleefd"

Djenahro Nunumete
Djenahro Nunumete Foto: © BSR Agency

SC Heerenveen heeft het aflopende contract van Djenahro Nunumete formeel opgezegd. Spelers met een verlengde aflopende verbintenis, moesten voor 1 april van hun werkgever duidelijkheid krijgen. Het is nog niet zeker of de middenvelder definitief vertrekt, al lijkt de kans groot dat hij weggaat bij Heerenveen.

"Ik heb hier hele mooie jaren beleefd", zegt Nunumete in gesprek met SC Heerenveen TV. "Ik ben hier als mens en als speler heel erg ontwikkeld, fysiek, technisch en zeker ook mentaal. Je maakt veel mee in de voetbalwereld, en je moet mentaal heel sterk zijn." 

"Zeker als jonge jongen, met veel afleidingen om je heen", gaat de 22-jarige middenvelder verder. "Als vrienden bijvoorbeeld naar een feestje willen, dan moet jij dat aan de kant schuiven omdat je je doel wil halen. Ik heb daar altijd naar gestreefd."

Vanaf Sportpark Skoatterwâld heeft Nunumete in de jeugdopleiding altijd uitzicht gehad op het Abe Lenstra Stadion. Dat doelt heeft hij gehaald. "Je wil uiteindelijk tussen de lichtmasten gaan staan. Om daar te komen moet je je best doen. Dat was het uiteindelijke doel, daar gaat het om", aldus Nunumete. 

Lees meer:
0 reacties